Galen Ataşman Telefon0533 481 89 81     Galen Ataşman Mail galenatasman.com mail adresi
  • Galen Ataşman Twitter
  • Galen Ataşman Facebook
  • Galen Ataşman Pinterest
  • Galen Ataşman Youtube
  • Galen Ataşman Youtube

Doğru Ekskavatör Kovası Nasıl Seçilir?

Doğru ekskavatör kovası nasıl seçilir?

Kullanım alanınıza uygun ekskavatör seçmek, ihtiyacınız olanı karşılamaya yetmez bu sadece atılan ilk adımdır. Seçtiğiniz ekskavatörün büyük veya küçük olması fark edilmeksizin kullanacağınız kova ve ataşman seçenekleriyle çok yönlü olucaktır. Bu sebepten ötürü kova ve ataşman seçimlerimiz işimizi daha kolay ve verimli hale getirecektir.


Saha Koşullarına Uygun Bir Ekskavatör Kovası Seçin!

Ekskavatör kovası seçerken göz önünde bulundurulması gereken husus; hangi uygulamada kullandığınız ve uygulanacak malzemedir. Uygulamanızda size en verimli olucak kovayı değerlendirmeniz gerekmektedir. Örneğin 30 inçlik bir kova ile 18 inçlik bir hendek kazmanız mümkün değildir.

Bazı kovalarda ise belirli malzemelere işlemek adına farklı özelliklere sahiptir. Örnek verecek olursak bir kaya kovası, sert kayaları kırabilen ve ağır yükleri daha fazla güçle itebilen V şeklinde bir kesici kenara uzun ve sağlam tırnaklara sahiptir. Eğer sizde bu kullanım koşullarında çalışıyorsanız malzeme türü ve yoğunluğuna uygun ekskavatör kova seçimi yapın.


Ekskavatör Kova Çeşitleri

  • Genel Maksatlı Kova / Standart Kova
  • Kaya Tipi Kovalar
  • Ağır Hizmet Tipi Kova
  • İskelet Kova
  • Kırıcılı Kova
  • Trapez(V Tipi) Kova
  • Riper Kova
  • Tamburlu Elek Kova

Ağır Hizmet Tipi Ekskavatör Kovası Nedir?

Ağır hizmet tipi ekskavatör kovaları, daha zorlu uygulamalarda kullanılmak üzere aşınmaya dayanıklı Hardox 450 çelikten imal edilmektedir. Üstün dayanıklıklaı sebebiyle b-ağır hizmet tipi ekskavatör kovaları genellikle kaya patlatma uygulamalarında ortam koşullarının daha zorlayıcı olduğu alanlarda kullanım sağlamaktadır.

Ağır hizmet tipi ekskavatör kovaları dayanıklığı yanı sıra daha ağır malzemeleri kaldırmada da en büyük yardımcınızdır.



Ekskavatör Kırıcılı Kova Nedir?

Ekskavatör kırıcılı kova, maden ocakları, çukurlar, geri dönüşüm alanları, yıkım ve yol inşaat alanlarındaki taş ve kaya yığınlarını kıran kırıcı sistemi ile sahada ikinci bir işleme gerek kalmadan taş ve kaya yığınlarını kırarak verimlilik sağlar.

Sıkışma kolayca önlenebileceği ters hareket sistemi bulunmaktadır. V kayışının olmamasıda hem maliyeti düşürmekte hem de makineye uzun kullanım ömrü sağlamaktadır.

Ekskavatör kırıcılı kovalarının birçok uygulama alanı vardır: genellikle bina yıkımlarından eski endüstriyel ve kentsel alanların yeniden nitelendirilmesine, kazı malzemelerinin işlenmesine, taş ocaklarından madenlere, çevresel iyileştirmeden kayalara kadar tüm alanlarda kullanılır.



Ekskavatör Riper Kova Nedir?

Ekskavatör riper kova, taş ocağında, sert ve kompakt topraklarda kazı uygulamalarında kullanılan, ağır hizmet uygulamaları için tasarlanmış aşınmalara karşı Hardox çeliği kullanılmıştır.

Blokları hareket ettirmenize ve kayalık yüzeyden ayrıldıktan sonra tutmanıza olanak tanır. Yapının profili, penetrasyon kuvvetini tırnakta yoğunlaştırarak en dayanıklı ve aşındırıcı malzemelerle başa çıkmaya yardımcı olur.



İskelet Kova Nedir?

İskelet kova, çeşitli eleme ve kırma uygulamalarında kullanılmaktadır. Aralarında boşluk olan ağır plakalara sahiptir ve ince topraktan kaba toprağı veya kayaları eleyerek düşmesini sağlar. Çeşitli bıçak tasarımları ve aralıkları, her uygulamada optimum tarama sonuçları sağlar.